UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли українські позиції під Водяним і Старогнатівкою

Українській військові придушили ворожі провокації, бойових втрат немає.

Напередодні бойовики російсько-окупаційних військ двічі відкривали вогонь у бік українських позицій в Донбасі, порушивши режим тиші, запроваджений у липні минулого року.

Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, і Старогнатівки російські найманці застосували підствольні гранатомети. Військовослужбовці Об‘єднаних сил дали адекватну відповідь на ворожі провокації, загиблих і поранених немає.

«Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ», - зазначили у штабі операції Об’єднаних сил.

Від початку доби 14 лютого на сході України зберігається тиша. Обстановка в районі проведення операції ОС залишається під контролем українських воїнів.

Читайте також: У Донбасі на невідомому вибуховому пристрої підірвався український військовий – штаб

Раніше голова української делегації Леонід Кравчук заявив, що підготовлений українською стороною «План спільних кроків» для ТКГ пропонує повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської областей на початку 2021 року.

Однак Росія фактично заблокувала переговори в Мінську, вимагаючи від України скасувати постанову парламенту про місцеві вибори і затвердити «мирний план» бойовиків щодо врегулюванню ситуації в Донбасі.

Значущих результатів із припинення російської агресії і деокупації Донбасу як не було, так і немає. То чи не час змінювати «формат і стратегію»? Про це розмірковує Тетяна Силіна у статті «Подорож із Парижа до Берліна із зупинкою в Мінську завдовжки рік».