UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики “ДНР” застосували безпілотник та поранили українського військового – штаб

Українські військові знищили БПЛА бойовиків.

Бойовики контрольованих Кремлем озброєних угруповань “ДНР” та ЛНР” тричі порушили режим припинення вогню. З безпілотника перелетів лінію розмежування та поранив українського військового, повідомили у пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

"Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 3 порушення. Неподалік ТРЬОХІЗБЕНКИ противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів. Поблизу МАРЇНКИ окупанти задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілу ВОГ-17" - йдеться у повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що українські військові відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене мінськими домовленостями озброєння, і знищили БПЛА противника.

"Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення. Унаслідок дій противника один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення", - йдеться у повідомленні.

Воїн перебуває у лікувальному закладі. Стан його здоров'я – середньої тяжкості.

Читайте також: Партія Путіна внесла до Думи законопроєкт про визнання "ДНР" та "ЛНР"

Підвищуючи ставки в геополітичній грі навколо України, в Москві заговорили про визнання «ДНР» і «ЛНР». Що це значить і чого очікувати, читайте у статті Володимира Кравченка «Ігри в незалежність: чи визнає Путін «ДНР» і «ЛНР»?».