UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики чотири рази порушили "тишу": Стріляли поблизу Пісок, Водяного та Південного

Терористи вели обстріл з різних видів зброї, втрат серед українських військових немає.

В Районі проведення Об'єднаних сил в Донбасі з початку доби зафіксували чотири порушення режиму припинення вогню, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Відзначається, що ворог двічі відкривав вогонь в бік українських позицій в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу населеного пункту Піски. Терористи стріляли з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

Близько Водяного, на Приазов'ї, російсько-окупаційні війська вели вогонь з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.

Крім того, поблизу населеного пункту Південне, який знаходиться в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", озброєні бойовики відкривали вогонь з автоматичної станкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

Про всі факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлені представники ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає.

Читайте також: У Донбасі загинув український боєць – штаб

Нагадаємо, 21 січня глава української делегації Леонід Кравчук виступив з пропозицією розробити єдиний документ, який стане головним орієнтиром для подальшої роботи Тристоронньої контактної групи. Документ повинен бути прийнятий лідерами нормандської четвірки і враховувати кращі пропозиції і підходи, напрацьовані політичними радниками.

Значущих результатів щодо припинення російської агресії і деокупацію Донбасу як не було, так і немає. То чи не час міняти «формат і стратегію»? Про це розмірковує Тетяна Силіна в статті «Подорож з Парижа до Берліна з зупинкою в Мінську завдовжки в рік».