UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біометричні паспорти, можливо, почнуть видавати в кінці 2013 року

Державна міграційна служба допускає початок видачі біометричних паспортів у кінці 2013 року.

Біометричні паспорти в Україні, можливо, будуть видаватися в кінці 2013 року в рамках пілотного проекту, припускає голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук.

"Якщо будуть виділятися необхідні кошти, то є перспектива, що вони будуть, можливо, в кінці цього року. Можливо, буде запроваджено пілотний проект у Києві в наступному році. Все буде залежати від фінансування", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок, 2 липня.

За словами Ковальчука, для виробництва біометричних паспортів необхідно відповідне обладнання.

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що 7 червня Антимонопольний комітет України скасував результати конкурсу Державної міграційної служби на закупівлю біометричних паспортів у консорціуму "ЄДАПС". Умови проведення тендера міграційної служби в Антимонопольному комітеті заперечив директор державного поліграфкомбінату "Україна" Максим Степанов.

Нагадаємо, держава виділила 100 млн грн на проект створення виробництва паспортів, у тому числі біометричних, на поліграфкомбінаті "Україна". Система, закуплена в минулому році в Німеччині, за даними джерела ZN.UA, в даний час повністю змонтована і готова до експлуатації.

Таким чином, спроба заступника Міграційної служби Василя Грицака оформити на "ЄДАПС" виробництво біометричних паспортів зазнала фіаско. !zn

Читайте також:

Поліграфкомбінат "Україна" отримав замовлення на випуск закордонних паспортів замість "ЄДАПС"

Відкат ЄДАПСа

Максимальний термін видачі закордонного паспорта скоротиться до 20 днів

Янукович призначив Грицака заступником служби, що видає українцям закордонні паспорти