UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бійці ЗСУ дали відсіч окупантам на Донеччині

Один український боєць підірвався на міні, один отримав поранення під час обстрілу.

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстріли українських позицій в районі проведення операції Об'єднаних сил. У неділю, 26 вересня, окупанти три рази порушили умови повного і всеосяжного перемир'я. Збройні сили України дали рішучу відсіч противнику. Один український військовослужбовець загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої, одного - було поранено під час ворожого обстрілу, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Позиції ЗСУ в районі Лебединського бойовики обстрілювали зі станкових протитанкових (СПГ) і ручних протитанкових (РПГ) гранатометів.

Проти захисників Мар'їнки найманці застосували гранатомети і стрілецьку зброю.

Нью-Йорк опинився під вогнем ворожих СПГ і великокаліберних кулеметів.

Один український боєць загинув, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої. Один - отримав осколкове поранення під час обстрілу позицій. Пораненого військовослужбовця евакуювали в госпіталь. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості.

«Наші військовослужбовці відкрили адекватний вогонь у відповідь і змусили противника припинити вогневу активність... Підрозділи Об'єднаних сил продовжують контролювати ситуацію і вирішувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», - підкреслили в штабі.

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я окупанти порушили його майже 2,5 тисячі разів, понад 70 українських військових загинули.

28 серпня окупанти вперше з 2017 року обстріляли Авдіївку : під артилерійським вогнем опинилися не лише військові об'єкти, а й цивільна інфраструктура. Поранення отримали вісім військовослужбовців.