UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден пригрозив Путіну заходами, які ускладнять агресивні плани Росії проти України

Вашингтон підтримує постійний контакт із європейськими союзниками та Україною.

На тлі концентрації 100 тисяч російських військ біля українських кордонів та в окупованому Криму президент США Джо Байден у п'ятницю заявив про підготовку комплексу заходів, які максимально ускладнюють для Росії реалізацію агресивного сценарію дій проти України.

"Я збираю разом те, що, як я думаю, буде найбільш всеосяжним і значним набором ініціатив, які дуже, дуже ускладнять для Путіна зробити те, що, як люди побоюються, він може зробити. Прямо зараз це знаходиться у розробці", - сказав Байден у відповідь на прохання прокоментувати обстановку навколо України.

Американський президент відзначив, що підтримує постійний контакт з європейськими союзниками США та Україною щодо ситуації, що складається.

Раніше колишній перший заступник глави АП Росії Владіслав Сурков опублікував нову статтю, в якій натякнув: Росія не відмовиться ані від агресії проти інших країн, ані від своїх імперських амбіцій.

Читайте також: Українська армія почала ліпше воювати з бойовиками “ЛДНР”, але тепер насувається зовсім інша війна – The Economist

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх його учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка «Україна — епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?».