UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден підпише новий пакет військової допомоги для України на 100 мільйонів доларів — Reuters

США продовжують допомагати українській армії з озброєнням.

Президент США Джо Байден найближчими днями підпише документ про надання чергового пакету військової допомоги для України на суму 100 мільйонів доларів. Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на анонімних членів американського уряду.

Згідно з даними джерела, новий пакет включатиме в себе багато боєприпасів, зокрема до надісланих раніше гаубиць M777. Неназвані чиновники повідомили, що офіційна заява з боку представників влади буде оприлюднена у найближчу добу.

Нагадаємо, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії США надали українській армії озброєнь на суму 3,4 мільярди доларів. Передбачається, що після підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України ця цифра значно зросте. 

Читайте також: РФ не була здатна втілити власний воєнний план проти України — генерал США

Раніше ексгенерал США пояснив, чого Україні не вистачає для перемоги над російськими окупантами.

Росія на окупованих українських територіях проводить щодо українців цілеспрямовану політику геноциду. І якщо деякі країни на політичному рівні визнали цей «злочин злочинів» проти українців, то як бути з юридичним визнанням? Про це - у статті Ірини Павленко «Путін і геноцид українців: складний шлях визнання».