UA / RU
Підтримати ZN.ua

Баффет і Зеленська запускають проєкт підтримки дітей у Бучі

Йдеться про початок будівництва фабрики-кухні, яка готуватиме здорові обіди для школярів міста.

Бізнесмен і філантроп Говард Баффет заявив про початок реалізації проєкту будівництва фабрики-кухні, яка готуватиме здорові обіди для учнів міста Буча. Цей задум він реалізовуватиме спільно з першою леді Оленою Зеленською, задум виник після відвідин Бучі, Гостомеля та Ірпеня, це частина більш глобальної продовольчої ініціативи його благодійного фонду.

“Коли ти бачиш всі ці жахи – це впливає на тебе, це неможливо ігнорувати. Якесь відео чи фото по телебаченню можна забути та піти далі. Але коли ти бачиш це на власні очі...”, – поділився він в інтерв’ю для ICTV.

Читайте також: На Київщині судитимуть колаборанта: працював псевдостаростою в Бучанському районі

Баффет, який є сином одного з найбагатших людей планети Воррена Баффета, і фонд якого фокусується на військових конфліктах та продовольчій безпеці зауважує, що війна Кремля проти України спричинила кризову ситуацію з постачанням продовольства, передусім у країни, які мають найбільшу потребу в українському зерні:

Читайте також: "Голод накриває світ" - жодна з країн, яка залежить від зерна з України, не виступила з протестами проти війни

“Ми працюємо у 44 країнах світу, зокрема і в Африці. Ми побачили, як відсутність українського зерна спровокувала високу продовольчу нестабільність. Зростання цін на продукти – це фактори, які дають розуміння того, наскільки важливий внесок України у глобальну продовольчу стабільність».

Читайте також: Бучанець Геннадій Камєнєв: «Просив бути обережною. Вона востаннє сказала: «Люблю!». Далі авто з дитиною розстріляли з РПГ»

Озвучуючи прогноз щодо можливого подальшого розвитку подій в Україні, Баффет каже:

“Однак, пам’ятайте, одна річ, яку зробить ця війна, – поставить Україну на карту світу так, як це не було раніше”.

Читайте також: «США мають озброїти Україну зараз, поки не пізно»: авторитетні американці звернулись до Байдена

І констатує:

“Якщо Україна отримає достатньо зброї, я не знаю, як Росія здолає цю неповторну сміливість українського народу”.

Нагадаємо, вчора в Бучі відбулось масове поховання загиблих під час російської окупації міста.