UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіатроща МАУ: Іран погодився виплатити по 150 тис. доларів компенсації

Суму можуть виплатити в іншій еквівалентній валюті.

Іранська сторона планує виплатити сім'ям жертв авіакатастрофи в Тегерані, яка сталася 8 січня 2020 року, компенсації в розмірі 150 тис. доларів. Про це повідомляє видання IRNA з посиланням на Міністерство доріг та міського розвитку країни. 

Суму можуть виплатити в іншій еквівалентній валюті.

В уряді хочуть, аби виплати зробили якомогашвидше. 

"Гроші повинні бути виплачені всім без будь-якої дискримінації за національністю і громадянством згідно із законами країн", - заявили у Кабміні. 

Читайте також: Авіатроща боїнга МАУ: Україна та Канада обговорили співпрацю

Раніше заступник глави МЗС Євген Єнін повідомляв про те, що Іран не надав Україні фінальний звіт розслідування трагедії. Заступник голови МЗС також зазначив, що остаточний звіт з технічного розслідування є фінальним документом, на якому в подальшому буде базуватися як кримінальне розслідування, так і визначення відповідних сум, компенсацій, про які тривають переговори з іранською стороною.

Також Іран відкликав пропозицію про виплату сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Тегерані, оскільки кошти на компенсації хотіли виділити з фонду нацрозвитку.

В Україні відбулося два раунди переговорів з Іраном, проте Україна досі не отримала матеріали і докази катастрофи літака МАУ.

Детальніше про переговори читайте в статті Володимира Кравченка "На шляху до Гааги".