UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіакомпанія Болгарії запускає авіарейси між Києвом і Софією

Прямі рейси Bulgaria Air запустить з 4 червня.

Національна авіакомпанія Болгарії Bulgaria Air 4 червня запустить прямі рейси між Софією та Києвом. Авіаперельоти будуть здійснюватися з аеропорту Бориспіль.

До Києва Bulgaria Air літатиме тричі на тиждень: по понеділках, середах і п'ятницях.

З Софії літак буде вилітати о 10:10 і прилітати до Києва о 11:40. Вильоти з Києва заплановані на 12:20 з прибуттям в Софію о 13:55. Час у дорозі становитиме 1,5 години, повідомляє avianews.

Bulgaria Air задіє на лінії регіональний реактивний літак Embraer 190. Він може перевозити 108 пасажирів: вісім в салоні бізнес-класу і 100 в салоні економ-класу.

Читайте також: В Україні дві дози щеплення від коронавірусу отримали вже 290 чоловік

Болгарія з 1 травня відкрила туристичний сезон. Однак для туристів залишилося ряд вимог, серед яких:

- сертифікат про вакцинацію. Після отримання останнього щеплення повинно пройти не менше 14 днів; негативний результату тесту на коронавірус. Допускаються аналізи методом ПЛР і на антиген коронавируса. З моменту здачі ПЛР-тесту до в'їзду в Болгарію має пройти не більше 72 годин, з моменту здачі тесту на антиген - не більше 48 годин

- довідка про те, що людина перехворіла COVID-19. У довідці має бути зазначено назву лабораторії, яким методом проводилося дослідження (ПЛР або антиген), а також "позитивний" результат. З такою довідкою пускають, якщо з моменту хвороби пройшло не менше 14 днів і не більше шести місяців.