UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков: В Україні можуть закрити сполучення в разі погіршення ситуації з коронавірусом

Сьогодні уряд лише обговорює таку можливість.

Якщо ситуація з коронавірусом в Україні буде погіршуватися, країна може прийняти рішення про закриття міжміського сполучення. Про це в ефірі "Україна 24" розповів глава МВС Арсен Аваков, додаючи, що це ж може стосуватися і залізничного сполучення.

Аваков пояснив, що наразі в уряді лише обговорюють таку можливість.

"Якщо ми бачимо, що сполучення між містами буде нести реальну шкоду і реальне поширення інфекції, то ми повинні перекрити це повідомлення", - сказав Аваков.

Читайте також: Теорії змови про вакцини від COVID-19 можуть завадити перемогти пандемію — FT

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні діє "карантин вихідного дня". Згідно з постановою Кабміну, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада по 30 листопада 2020 року забороняється робота підприємств громадського харчування (крім послуги на винос), робота торгово-розважальних центрів, розважальних закладів, діяльність суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення (є винятки), діяльність установ культури і проведення культурних масових заходів, крім кіно- і відеозйомок, за умови обмеження доступу до місця зйомки. Також повинні бути закритими спортивні зали, фітнес-центри, басейни.

Магазинам та іншим компаніям рекомендовано визначити 2 години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.

Водночас у Мінкульті заявили про те, що необхідність введення жорстких обмежень на період різдвяних свят. Схожу думку перед цим озвучив радник глави Офісу президентаТимофій Милованов.