UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антикорупційний суд не зміг приступити до розгляду справи Мартиненка через неявку адвоката

Наступне засідання суду призначене на 24 жовтня.

Вищий антикорупційний суд у четвер, 3 жовтня, не зміг приступити до розгляду по суті матеріалів кримінального провадження, фігурантом якого є депутат Верховної Ради сьомого скликання Микола Мартиненко. Суд повинен був розглядати обвинувальний акт стосовно двох підозрюваних у заволодінні 6,4 млн євро держпідприємства "Національна енергогенеруюча компанія "Енергоатом, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В САП пояснили, що судове засідання не відбулося через неявку адвоката одного з підозрюваних. Причину відсутності захисник суд визнав неповажною і прийняв рішення звернутися до Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатів, щоб та відреагувала на його вчинок.

Наступне засідання суду заплановане на 14:00 четверга, 24 жовтня.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року детективи НАБУ затримали ексдепутата від фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка. 22 квітня Солом'янський районний суд Києва відмовив в арешті Мартиненка та відпустив його на поруки народних депутатів.

У травні минулого року САП скерувала до суду справу Миколи Мартиненка. Йому, а також Сергію Переломі, Руслану Журило, Олександру Сорокіну, Володимиру Богданцю і Валерію Василькову інкримінують ч. 5 статті 191, ч. 3 статті 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 статті 255 (створення злочинної організації) КК України.

Мартиненка підозрюють у заволодінні коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладанні та виконанні контрактів на постачання чеського обладнання на загальну суму 6,7 млн євро. І в заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн доларів шляхом купівлі-продажу уранового концентрату через австрійську компанію-посередника (так звану "прокладку").

3 жовтня справу Мартиненка передали у Вищий антикорупційний суд.