UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американські «літаючі фортеці» B-52 знов увійшли в повітряний простір України

Стратегічні бомбардувальники ВПС США супроводжували українські винищувачі.

Три стратегічних бомбардувальники B-52 ВПС США в понеділок, 14 вересня, знову увійшли в повітряний простір України. У супроводі українських винищувачів вони взяли курс до акваторії Чорного моря для спільних дій з державами-партнерами в сфері колективної безпеки, повідомили в Міноборони.

У відомстві запевнили, що подібні патрулювання будуть регулярними. Місії B-52 в українському небі - частина запланованого розгортання шести американських стратегічних бомбардувальників на базі Фейрфорд Королівських ВВС.

«Екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні і оперативні можливості для стримування Росії», - пояснили в міністерстві.

Попередній політ над територією України американські B-52 здійснили 4 вересня. Від кордону з Польщі до Чорного моря і назад їх супроводжували винищувачі Су-27 і МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України.

Читайте також: Зеленський затвердив Стратегію нацбезпеки України: що це означає

Детальніше про те, яка наступна «станція» буде після приєднання України до програми НАТО «Партнерство посилених можливостей», читайте в статті Олени Гетьманчук «Євроатлантичний трек» для ZN.UA.