UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада

У країні зафіксована негативна динаміка поширення захворювання на COVID-19.

Сьогодні, 25 серпня, стало відомо, що Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада.

За минулу добу було виявлено більше 1 600 нових випадків COVID-19, тому виникла необхідність продовження адаптивного карантину, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді під керівництвом президента Володимира Зеленського, повідомляє сайт глави держави.

Загальна кількість хворих коронавирусною інфекцією в Україні з початку пандемії вже перевищила 108 000 чоловік. Найбільш висока статистика захворюваності в Чернівецькій, Івано-Франківській, Харківській та Тернопільській областях.

З огляду на негативну динаміку захворюваності, Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів, зокрема, введення заборони на роботу нічних клубів і проведення концертів.

"Але карантин повинен залишатися адаптивним і необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах", - підкреслив президент.

Читайте також: У Чернівцях протестують проти посилення карантину

На нараді зазначалося, що в світі спостерігається зростання показників захворюваності COVID-19, тому український уряд розробляє регламент заборони на в'їзд в Україну іноземних громадян з країн, які потрапляють в "червону зону" епідемії, терміном на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту і представників гуманітарних місій.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов доповів, що у зв'язку з наближенням сезону респіраторно-вірусних інфекцій МОЗ готується до закупівель протигрипозних вакцин для груп ризику: медиків, працівників поліції, прикордонної служби, галузі освіти. Всього 1,5 млн чоловік.

Президент нагадав, що напередодні нового епідемічного сезону необхідно збільшити кількість ліжок у лікарнях і запустити масову програму вакцинації від грипу.

Згідно з попереднім постановою уряду, карантин в Україні повинен був закінчитися 31 серпня.

Через зростання кількості хворих, за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій, Київ виявився в "жовтій" зоні карантину. У столиці посилені певні карантинні обмеження і заборони.

Згідно з прогнозом МВФ, в 2020 році середній дефіцит сектору загального державного управління в світі зросте до 13,9% ВВП, що на 10 п.п. перевищує показник попереднього року. В Україні дефіцит бюджету 2020 року орієнтовно складе 8,2% ВВП, відстаючи на 5,7 п.п. від середньосвітового показника. Детальніше в матеріалі Тетяни Богдан "У пошуках "цілющих" позик".