UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аби Росія вела доброчесні переговори про мир, потрібен тиск на полі бою та на міжнародній арені — речник МЗС

Саме в цьому напрямку надалі працюватиме Київ. 

Речник міністерства закордонних справ Георгій Тихий, коментуючи можливу присутність Росії на другому Саміті миру, наголосив, що країна-агресор повинна не просто сісти за стіл, а вести доброчесні переговори про досягнення миру в Україні на справедливих умовах. Під час останнього брифінгу він наголосив, що в цьому полягає позиція Києва.

"Ми розуміємо, що це має бути справедливий мир. Питання не в тому, щоб Росію посадити за стіл переговорів, а в тому, щоб вона вела ці переговори доброчесно", — висловився Тихий. 

Аби так і було, важливі два фактори: тиск на полі бою та на міжнародній арені, наголосив представник міністерства. Саме в цьому напрямку продовжить роботу Київ. 

"Якщо Росія надалі відмовлятиметься [від переговорів], то всьому світові буде зрозуміло, хто прагне миру, а хто — війни", — підсумував речник МЗС.

Читайте також: Боррель: Провести другий Саміт миру за участю Росії реально, але не на умовах Путіна

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вже припускав, що російського главу Владіміра Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру. Він повинен відбутися в найближчі місяці й, можливо, до виборів президента США у листопаді. Та український лідер вважає, що кремлівський диктатор надто наляканий перспективою виїзду з РФ. 

Детальніше про реалізацію цієї української ініціативи читайте у статтях редакторки відділу міжнародної політики ZN.UA Тетяни Силіної: "Саміт миру у Швейцарії: перша репетиція. Чи є в України час на продовження?" та "Другий Саміт миру. Чого від нього очікують українці та як оцінили перший".