UA / RU
Підтримати ZN.ua

9 років в'язниці з конфіскацією майна за участь у терористичних "ЛНР" та "ДНР"

Тепер на сепаратиста чекає рішення суду, що набуло законної сили.

Сепаратиста, який вступив до лав терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”, уродженця села Красна Поляна Херсонської області суд заочно засудив до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Звинувачення розповіло, що засуджений з жовтня 2014 року по березень 2015 року з власної волі перебував у лавах незаконного збройного формування "Окремий козачий батальйон імені Єрмака" у складі терористичної організації "Луганська народна республіка" і працював механіком-водієм бойової машини.

Далі в період з вересня 2015 по березень 2017 чоловік увійшов до складу ще однієї терористичної організації – "Донецька народна республіка" та брав безпосередню участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ.

Він керував тяжкою технікою БТР, вантажним військовим автомобілем "Урал". Також чоловік ремонтував броньовані транспортні засоби та різну техніку військового призначення, виконував інші покладені на нього завдання.

Вирок суду набув чинності, а початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання громадянина та приведення вироку до виконання.

Читайте також: Ексдепутата селищної ради заочно судитимуть за проведення незаконного референдуму в Донецьку

Нагадаємо, що обвинувачений у тортурах співвітчизників у донецькій спеціальній в'язниці "Ізоляція" Євген Бражніков виїхав з України та просить притулку у Франції.