UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни пішли вгору: в Україні подорожчали помідори

Аналітики назвали причини.

В Україні вже третій тиждень поспіль спостерігається тенденція зростання цін на помідори. Однією з причин стало різке скорочення пропозиції томатів з місцевих комбінатів. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Учасники ринку зазначили, що через обмежену пропозицію, попит на тепличні томати залишається високим, завдяки чому виробники цього тижня вкотре підвищили відпускні ціни.

Читайте також: Зниження цін: які овочі подешевшали у серпні

Так, станом на 30 серпня, ціна на помідори становить в межах 40-55 грн/кг ($0,97-1,34/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами учасників ринку, третій тиждень поспіль зберігається активний попит на томати.

«У той самий час пропозиція цієї продукції над ринком поступово скорочувалося через сезонного чинника. Вибірки в комбінатах були малооб'ємними та нестабільними, відвантаження з літніх теплиць та відкритого ґрунту практично не здійснювалися», – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що зараз помідори в Україні вже надходять у продаж у середньому у 2,4 раза дорожче, ніж наприкінці серпня 2023 року. Експерти не виключають подальшого підвищення цін у даному сегменті зі скороченням вибірок у місцевих господарствах.

Раніше ми писали, що в Україні спостерігається зниження цін на сливи.