UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 2021 році в Києві вирубали набагато більше каштанів, ніж посадили

За рік видалено 334 дерева каштана.

Минулого року у Києві було висаджено 164 дерева каштана. При цьому санітарна рубка склала – 334 сухостійні, буреломні та аварійні каштани (вдвічі більше від посадки). Про це пише УНН із посиланням на відповідь на свій запит.

З такими темпами вирубки Київ незабаром не можна буде назвати «містом каштанів». Основна причина – за різними оцінками, 70-90% київських каштанів вражені міллю.

«Протягом 2021 року на балансових територіях висаджено 164 дерева каштана, та видалено 334 сухостійних, буреломних та аварійних дерев каштану», - йдеться у відповіді.

Зазначається, що на даний момент на балансі комунальних підприємств, що відповідають за утриманням зелених насаджень районів столиці, міститься близько 25 тисяч дерев цього виду.

Для порівняння, у 2019 році у столиці висадили 202 дерева каштанів, видалено було 312 дерев.

Читайте також: З київського Хрещатика приберуть каштани, але символ столиці залишиться звичним

Раніше повідомлялося, що восени у Німеччині цвітуть каштани. За інформацією експертів, це є ознакою того, що дерева смертельно хворі.

Філіп Шенфельд з Баварського інституту виноградарства і садівництва (LWG) пояснив цей осінній феномен: "Грубо кажучи, тут діє такий принцип: якщо мені все одно помирати скоро доведеться, то я принаймні докладу зусиль до того, щоб зробити доти якнайбільше потомства".