UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затягнеться на три дні: на Землі знову вирує магнітна буря

Вона ставатиме сильнішою з часом.

Сонце поступово наближається до піку своєї активності, через що на поверхні з'являється все більше плям і відбувається все більше спалахів. Вони, своєю чергою, можуть супроводжуватися корональними викидами маси, які викликаю магнітні бурі Землі.

Після невеликого перепочинку нашу планету знову накрили магнітні бурі, які затягнуться на кілька днів. Про це свідчать дані сайту Meteoagent.

Читайте також: Найсильніше виверження на Сонці викривило магнітне поле зірки

Наголошується, що слабка магнітна буря накрила Землю 29 листопада, К-індекс досяг 5. Вона затягнеться до 1 грудня. При цьому, на початок першого місяця зими геомагнітні збурення посиляться, К-індекс досягне 6.

Meteoagent

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені заявили про те, що пік сонячної активності настане раніше, ніж передбачалося, і він буде сильнішим, ніж прогнозувалося. Чекати піку слід уже 2024 року.