UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС тисне на Facebook і Twitter з вимогою боротися з пропагандою ненависті - FT

Втім, його зусилля не такі жорсткі, як у окремих країн-учасниць.

Брюссель посилив тиск на соціальні мережі Facebook і Twitter, вимагаючи від них очистки соцмереж від незаконного контенту, такого як повідомлення, які розпалюють ненависть чи закликають до насильства.

Про це повідомляє Financial Times, нагадуючи, що Єврокомісія почала активніше діяти під тиском Німеччини, Великої Британії і Франції після серії терактів.

Зокрема, Єврокомісія вимагає, що соціальні мережі швидше виявляли і видаляли шкідливі пости з дитячою порнографією, мовою ненависті і матеріалами, що підбурюють до насильства. Про це йдеться в інструкції, яке комісія випустила для технічних компаній.

Крім того, Брюссель хоче, щоб соціальні мережі тісніше співпрацювали з так званими "флагерами" - професіоналами, які швидко виявляють нелегальний контент. А також щоб вони інвестували більше у технології автоматичного розпізнання шкідливих матеріалів.

Втім, видання зауважує, що підхід ЄС не такий жорсткий, як у окремих європейських урядів. Союз відмовляється погрожувати компаніям штафами чи судовими переслідуваннями. Натомість він хоче забезпечити їх чіткими правилами, як визначати незаконний контент.

Раніше повідомлялося, що Британія попросить соціальні мережі про допомогу в боротьбі з терористами. Як повідомляється, після чотирьох терористичних атак в Британії в цьому році, під час яких загинуло 36 осіб, британська влада неодноразово просила інтернет-компанії зробити більше для придушення екстремістського контенту та забезпечення доступу до зашифрованих повідомлень.