UA / RU
Підтримати ZN.ua

Yahoo! обігнала Google за відвідуваністю

Вперше за кілька років Yahoo! зміг обійти свого головного конкурента в місячній динаміці. Щоправда йдеться тільки про США і всього про 400 тисяч користувачів, що за американськими Інтернет-мірками просто мізер.

У липні в США вперше за довгий час зафіксовано найчастіше відвідування сервісів компанії Yahoo!, а не постійного лідера минулих років - Google, повідомляє comSrore, аналітична компанія відстежує рух Інтернет-трафіку в США.

Лише на сервісах Yahoo! зафіксовано 196,6 млн відвідувань. Цей показник перевищує показники Google на 400 тис. У дослідженні враховано кількість відвідувань декількох сервісів: електронна пошта, зберігання фотографій, пошукова система, навігація через електронні картки.

У щомісячних рейтингах інтернет-ресурсів аналітичної компанії ComScore, Google була першою з 2008 року. Тому несподіване лідерство Yahoo дещо здивувало IT-співтовариство.

Факт лідерства Yahoo пов'язують з нещодавнім придбанням ресурсу Tumblr, який коштував більше ніж один мільярд доларів і, до речі, поки діє як окремий ресурс і посідає 38-е місце, маючи 38,367 мільйони відвідувань за липень. Тому пов'язувати загальне зростання відвідуваності ресурсів Yahoo тільки з користувацької активністю на Tumblr не зовсім вірно.

Заради справедливості варто зазначити, що в квітні Yahoo! закрив низку своїх сервісів в лінійці мобільних додатків. !zn

Читайте також:

"Яндекс" обійшов Microsoft і став четвертим у світі пошукачем

Google і Yahoo! викрили в зароблянні на піратських сайтах

JP Morgan вкладе понад мільярд доларів на Facebook і Twitter