UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вживання рослинних жирів сприяє схудненню – дослідження

Середземноморська дієта з додаванням оливкового масла і горіхів дозволяє швидше скинути зайву вагу.

Вчені провели нове дослідження середземноморських страв і прийшли до висновку про те, що вживання в їжу рослинних жирів не тільки не веде до ожиріння, а навпаки, допомагає схуднути. Результати дослідження були опубліковані на порталі Live Science.

У процесі 5-річного дослідження вчені спостерігали за 7,5 тисячі літніх людей з надмірною вагою, більшість з яких страждали від цукрового діабету другого типу або перебували у групі ризику розвитку серцевих захворювань. Учасники дослідження повинні були слідувати одній з трьох дієт. Перша з них передбачала прийом мінімум чотирьох столових ложок оливкової олії щодня. Друга представляла собою звичайну середземноморську дієту, але з додаванням горіхів, а третя – звичайну знежирену дієту.

Вчені встановили, що люди, які вживали страви середземноморської кухні з великою кількістю масла і горіхів швидше втрачали зайву вагу, ніж ті, хто дотримувався звичайної дієти. В ході попередніх досліджень було також встановлено, що вживання рослинних жирів допомагає запобігти ризику розвитку діабету і серцево-судинних захворювань.

Раніше вчені заявили про те, що ожиріння викликає запалення у всіх органах і порушення роботи гормонів, що тягне за собою розвиток раку, хвороб серця, інсульти і проблеми з кістками.