Вчені заявили про те, що щоденне вживання 20 грамів горіхів дозволяє знизити ризик розвитку раку, серцево-судинних захворювань, діабету та інших хвороб. Висновки дослідників опубліковані в журналі BMC Medicine.
У ході дослідження вчені розглянули 29 наукових публікацій та проаналізували результати робіт, проведених з 1947 по 2016 рік, участь у яких взяли 819 448 осіб з різними захворюваннями, в тому числі інсультом, ішемічною хворобою серця, серцево-судинними захворюваннями, раком. Потім розподіл патологій пов'язали з кількістю горіхів в раціоні.
Результати показали, що щоденне вживання 20 грамів горіхів пов'язане зі зниженням ризику розвитку ішемічної хвороби серця на 30%, раку - на 15%, діабету - майже на 40%, передчасної смерті - на 22%. Також на 50% споживання горіхів знижувало смертність від респіраторних захворювань. При цьому більша кількість горіхів (понад 20 грамів на день) впливала на стан здоров'я незначним чином.
Раніше вчені заявили про те, що апельсини та інші цитрусові фрукти можуть допомогти в боротьбі з ожирінням і хворобами, яке воно викликає.