UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені знайшли в Болівії 20 нових видів тварин і рослин

Деякі види дослідники «заново відкрили».

Біологи виявили в Болівійських Андах 20 видів тварин та рослин, які не були відомі науці раніше. Крім того, дослідники виявили декілька видів, які ніхто не бачив протягом десятків, а то і сотень років, повідомляє Science alert.

Учені здійснили експедицію в долину Зонго, яка розташовується на висоті трьох тисяч метрів. Дослідники каталогізували в цілому більше 1200 видів в східній частині гірського хребта Кордильєра-Реаль, 770 з яких ніколи не зустрічали раніше в цьому регіоні.

Особливо цінними з виявлених видів стали, наприклад, жаба-ліліпут, довжина тіла якої досягає всього 10 міліметрів, гримуча змія Bothrops monsignifer з «тепловими радарами» для пошуку здобичі і змія «Болівійський прапор», названа так за червоно-жовто-зелене забарвлення.

Крім того, вчені виявили чотири нових види метеликів, чотири види орхідей та різновид бамбука, який раніше науково не документувався але який використовується місцевими громадами для виготовлення музичних інструментів.

Дослідникам також вдалося «заново відкрити» Oreobates zongoensis - жабу «з очима диявола». До цього її бачили тільки раз і вона вважалася вимерлою. Був знайдений також «метелик-сатир», який не бачили протягом сотні років.

Вчені також знайшли 750 видів рослин, 13 з яких були невідомі раніше, а два - ніхто не бачив протягом сотні років.

Дослідники відзначають, наскільки близько долина з новими видами розташовується до населених людиною регіонів. Так, до міста Ла-Паса від цього живого куточка менше 50 кілометрів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Вчені знайшли новий вид мавп, він вже знаходиться на межі зникнення

Раніше палеонтологам вдалося знайти новий вид динозавра, який жив в Арктиці 70 мільйонів років тому. Відкриття вчених свідчить про те, що динозаври проводили в Арктиці все життя, від появи на світ до смерті.