UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені знайшли в Англії свідчення виробництва тканини в залізну добу

Археологи також виявили унікальні артефакти бронзової доби.

Археологи, які проводять розкопки на місці будівництва траси у Великій Британії, виявили свідчення існування поселення бронзової доби, а також рідкісні артефакти бронзової доби. Серед знахідок – гирі, які використовували на вертикальному ткацькому верстаті, повідомляє Arkeonews.

У поселенні залізної доби було знайдено споруди, стовпчасті конструкції та, ймовірно, загони для худоби.

Читайте також: Археологи знайшли в Омані ручні сокири віком 300 тисяч років

«Поряд із помірною кількістю кераміки залізної доби на цьому місці було виявлено невелику групу обпаленої глини. Особливо цікаві один майже цілісний трикутний об'єкт і фрагменти другого, ймовірно, такої ж форми, які витягли з отворів для стовпів, пов'язаних з двома розв'язками», - заявив археолог Джо Баркер під час представлення результатів дослідження.

За словами вчених, ці об'єкти є вантажами, які використовувалися на ткацькому верстаті з обтяженням основи. Їхнє виявлення припускає, що в цьому регіоні було поширене текстильне виробництво. Дослідники відзначають, що це відкриття проливає світло на те, як використовувалася невелика ферма залізної доби, яка розташовувалась тут. Ймовірно, вона могла бути орієнтована виробництва тканини.

Крім того, в цьому регіоні було виявлено кремаційне поховання дитини ранньої бронзової доби, в якому знаходилася унікальна шпилька з кістки орла. Вона була виготовлена з фаланги беркута і є єдиним подібним артефактом, виявленим на території Англії.

Раніше археологи виявили храм, присвячений богу Ра, який знаходиться за 20 кілометрів від Каїра. Храм був збудований за часів п'ятої династії (2456-2323 роки до нашої ери).