UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені змогли зробити алкоголь нешкідливим для печінки

Південнокорейські вчені довели, що алкоголь викликає виробництво ядерних гормональних рецепторів ERRy, саме вони чинять шкідливий вплив на печінку. Таким чином, стверджують вчені, якщо придушити виробництво цих гормонів, можна запобігти ушкодженню печінки алкоголем, дозволяючи пити і не замислюватися про фізичні наслідки алкоголю.

Групі південнокорейських вчених вдалося знайти спосіб зупинити шкідливий вплив алкоголю на печінку, повідомляє агентство Ренхап з посиланням на міністерство науки, планування, інформаційних і комунікаційних технологій.

При попаданні в кров алкоголь виробляє активний кисень, який пошкоджує печінку, викликаючи гепатит і навіть цироз печінки. Однак досі було мало інформації про те, як саме утворюється активний кисень.

Південнокорейські вчені довели, що алкоголь викликає виробництво ядерних гормональних рецепторів ERRy, саме вони чинять шкідливий вплив на печінку. Таким чином, стверджують вчені, якщо придушити виробництво цих гормонів, можна запобігти ушкодженню печінки алкоголем, дозволяючи пити і не замислюватися про фізичні наслідки алкоголю.

У групу вчених увійшли фахівці з Корейського науково-дослідного інституту біологічних наук та біотехнології при Національному Університеті Чоннам.

Південна Корея є країною з одним з найвищих рівнів алкоголізму в світі. За різними даними, країна знаходиться від 7 до 13 місця за вживанням алкоголю. !zn

Читайте також:

Україна посіла третє місце за споживанням горілки у світі, пропустивши вперед Росію і Білорусь

В ім'я оздоровлення нації пляшка горілки повинна коштувати 100 гривень

Київські ринки знову заполонила контрафактна 36-градусна горілка

3

Українці стали частіше пити горілку