UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені засумнівалися в можливості існування життя на Венері

Дослідники стверджують, що на планеті занадто сухо.

Міжнародна група вчених під керівництвом дослідників з Королівського університету Белфаста заявили про те, що життя на Венері існувати не може. За їхніми словами, для цього на планеті занадто сухо, повідомляє ВВС.

Минулого року в атмосфері Венери знайшли газ фосфін, який міг вказувати на присутність на планеті мікробів. Тоді вчені припустили, що присутність газу не можна пояснити тільки геологічної активністю. Але нове дослідження таку ідею спростовує.

Вчені вивчили дані про умови в хмарах Венери, які зібрали космічні апарати, а потім вивчила каталог живих форм на Землі. Вони прагнули дізнатися, чи зможуть в таких умовах жити відомі організми. Хмари планети - це переважно сірчана кислота з невеликою кількістю води.

В результаті дослідники прийшли до висновку, що навіть найекстремальніший ектремофіл (бактерія, яка живе в екстремальних умовах) вижити там не зможе. Концентрація води в хмарах виявилася в 100 разів нижчою за мінімально необхідну  для найстійкішого організму на Землі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: NASA вибрало 2 місії для вивчення «загубленого» світу Венери

Раніше вчені ідентифікували на поверхні Венери 37 вулканічних структур, які недавно були активними і, ймовірно, залишаються активними досі. Це означає, що планета все ще є геологічно активною, а не «сплячою», як вважалося до цього.