UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені зафіксували у Гренландії аномально високу температуру

Температура в місті Нуук досягла 13 градусів Цельсія.

Данський метеорологічний інститут (DMI) зафіксував аномально високу температуру у Гренландії. Як повідомляє Phys.org, у столиці території, місті Нуук, температура досягла 13 градусів Цельсія 20 грудня.

Для порівняння, середня температура цього часу для Гренландії становить -5,3 градуси за Цельсієм. У місті Каанаак на півночі острова температура досягла 8,3 градуси за Цельсієм, хоча звичайна середня температура для цієї пори року становить -20,1 градуса за Цельсієм.

У DMI не уточнили, чи встановлено нові температурні рекорди для острова.

Читайте також: Наступний рік буде одним із найспекотніших в історії спостережень – метеорологи

«Одна з причин, через яку ми спостерігаємо високі температури, – це феномен метеорологічного явища, теплий вітер, який поширився на найбільшому острові у світі. Трохи незвичайно, що це відбувається одночасно на такій величезній території і так довго», - заявила кліматолог DMI Керолайн Дрост Дженсен.

Вона також додала, що підвищення температури, яке спостерігається в Гренландії, підтримується глобальним потеплінням у всьому світі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) офіційно зареєструвала новий температурний рекорд в Арктиці. У червні минулого року температура у російському місті Верхоянську досягла 38 градусів Цельсія. Ця температура була зареєстрована під час виняткової та тривалої сибірської хвилі тепла.