Вчені визначили оптимальну щоденну порцію фруктів, овочів і бобових, яку необхідно вживати в їжу для продовження життя, зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту, повідомляє The Guardian.
У ході дослідження вчені вивчили дані 135 тисяч людей з усього світу і встановили, що в день необхідно з'їдати 375 грамів овочів, фруктів і бобових. При цьому, цю порцію можна розділити на три прийоми їжі по 125 грамів.
Матеріали для дослідження вчені збирали протягом 10 років. Вік учасників становив 35-70 років, спостереження за кожним з них проводилося не рідше одного разу на три роки.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує щодня вживати в їжу не менше 400 грамів овочів, фруктів і бобових.
Раніше повідомлялося про те, що вчені винайшли універсальні ліки від хвороб мозку. Ці ліки розбивають бляшки в мозку у мишей, заражених хворобою Альцгеймера або Паркінсона, і покращують когнітивні і запам'ятовуючі функції мозку тварини.