UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені виявили рецепт Гіппократа в рукописі VI століття

Манускрипт був виявлений під час реставраційних робіт.

Працівники монастиря святої Катерини на горі Синай виявили рукопис VI століття нашої ери, в якому міститься рецепт, написаний "батьком медицини" Гіппократом, повідомляє Ahram Online.

Як відзначають дослідники, рецепт належить до "пальмезитів" - типу рукописів, написаних на двох шарах шкіри. Крім рецепта Гіппократа були виявлені також три рецепти, написані невідомим автором, і малюнки лікарських трав.

За словами Ахмед Аль-Нимера, керівника відділу коптської археологічної документації в міністерстві старожитностей, текст рецептів був нанесений поверх стертих написів на першому шарі шкіри. Це було зроблено через дуже високу вартість даного матеріалу в ті часи.

Другий шар "пальмезита" містить "Синайський манускрипт", в який входить неповний текст Старого Завіту і майже повний текст Нового Завіту.

Раніше повідомлялося про те, що бельгійський археолог серед неразобранных архівів виявив рекордно довгий єгипетський манускрипт. Він представляє собою двосторонній шкіряний сувій довжиною більше 2,5 метрів, а його вік складає більше чотирьох тисяч років.