Американські вчені заявили про те, що вживання парного молока збільшує ризик розвитку стійких до антибіотиків інфекцій.
У ході дослідження вчені вивчили бактерію Campylobacter jejuni, яка вражає шлунково-кишковий тракт і викликає лихоманку, блювоту і діарею. У 2016 році у штаті Колорадо з кампілобактеріозом госпіталізували 12 осіб, при цьому порівняно з 1993 роком кількість інфікованих зросла в чотири рази.
На думку дослідників, негативна зміна епідеміологічної картини пов'язана з високим попитом на парне молоко в штаті, незважаючи на те, що влада Колорадо заборонила його продаж.
Вченим вдалося з'ясувати, що вживання непастеризованого молока збільшує ризик захворювання кампілобактеріозом у 150 разів. Особливо наголошується, що Campylobacter jejuni стійкі до популярних антибіотиків: тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлоксацину.
Раніше китайські вчені заявили про те, що вживання гарячого чаю підвищує ризик розвитку раку стравоходу. При цьому, такий ризик у два-п'ять разів вищий у тих, хто схильний до паління або вживання алкоголю у великих кількостях.