UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені розповіли про користь вживання молока

Щоденне вживання молочних продуктів допомагає запобігти ризику розвитку хронічних захворювань.

Вживання молока допомагає знизити ризик розвитку хронічних захворювань

Вживання молока допомагає знизити ризик розвитку хронічних захворювань

Іспанські вчені з Університету Гранади і Мадридського університету Комплутенсе заявили про те, що вживання молока і молочних продуктів на різних етапах життя дозволяє уникнути ризику розвитку хронічних захворювань. Наприклад, помірне вживання молока асоційоване зі зниженням ризику розвитку колоректального раку і раку сечового міхура, повідомляє MedicalXpress.

У ході дослідження вчені проаналізували 14 наукових робіт, присвячених вивченню впливу вживання молока і молочних продуктів на здоров'я. Зокрема, було вивчено зв'язок між цими продуктами та розвитком серцево-судинних захворювань, метаболічного синдрому, раку товстої кишки і сечового міхура, діабету 2-го типу. Також було вивчено вплив харчування на зріст, мінеральну щільність кісток і формування м'язової маси.

Виявилося, що вживання молока і молочних продуктів матір'ю під час вагітності впливає на вагу дитини при народженні, а також на мінеральний вміст кісток в дитинстві. Крім того, вчені з'ясували, що вживання молочних продуктів знижує ризик розвитку метаболічного синдрому, ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда, колоректального раку та раку сечового міхура, а також діабету.

У літніх людей дієта з вживанням молочних продуктів дозволяє уникнути появи слабкості і втрати тонусу м'язів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Університету Маршалла заявили про те, що вживання волоських горіхів дозволяє придушити зростання пухлини і розвиток раку молочної залози. Вживання 57 грамів волоських горіхів на день протягом приблизно двох тижнів значно змінює експресію генів при діагностованому раку молочної залози.