UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні з'явився Telegram-бот з правилами підготовки до НС

У боті зібрані правила поведінки для цивільних та тих, хто йде захищати нашу країну.

В Україні запустили Telegram-бот «Готовий до всього», в якому зібрано правила підготовки до надзвичайних ситуацій та поради щодо того, як діяти у разі небезпеки.

Серед пунктів меню бота: «Як вижити цивільному», «Іду захищати Україну», «Небезпечні ситуації», «Інформаційна безпека», «Що підготувати та купити», а також «Джерела інформації бота». Серед останніх, наприклад, позначено пам'ятку для сім'ї «Як діяти у кризовій ситуації» Волонтерської групи #миготові, Брошура «У разі надзвичайної ситуації чи війни», підготовлена Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та інші.

Читайте також: РФ йде за сценарієм до вторгнення в Україну – Блінкен

Скріншот

При виборі, наприклад, пункту меню «Що підготувати та купити» користувач перенаправляється на список, який включає поради «Як підготувати свій дім», «Як зібрати рюкзаки безпеки», «Аптечка» та «Домашні тварини».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Скріншот

Нагадаємо, супутники зафіксували активізацію російських військових підрозділів поблизу північно-східного кордону України, а підрозділи, що знаходилися в гарнізонах, зайняли польові позиції.

15 лютого на Нацбанк та інші банки було здійснено найпотужнішу за весь час спробу DDoS атак. Усі вони були відбиті. Зокрема, одну хвилю атак було таргетовано на систему мобільного банкінгу ПриватБанку та Ощадбанку. Друга хвиля атак була здійснена на сайти низки банків.

Плани Кремля щодо України чіткі та зрозумілі – або домінування, або ліквідація. Тому зі стратегічними цілями східного сусіда все ясно, питання лише у тактиці. Про нову колективну угоду та «пекельні» санкції читайте у статті Дмитра Наталухи " Будапешт-2": 10 кроків, які зупинять Путіна".