UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні запустили е-Карту послуг для ветеранів

У Мінветеранів запевнили, що карта оновлюватиметься щоденно.

В Україні запустили електронну карту послуг для ветеранів війни в громадах, на якій ветерани та їхні родини, а також сім’ї загиблих військових можуть знайти необхідні для себе послуги. При чому це стосується як тих послуг, які надає держава, так і тих, що можна отримати від недержавних та міжнародних організацій, повідомили в Мінветеранів.

Читайте також: Ми готові брати всіх: Метінвест пропонує навчання та роботу для ветеранів війни

Карту Міністерство у справах ветеранів розробило спільно з Представництвом Міжнародної організації міграції в Україні. Е-Карта також доступна на платформі е-Ветеран.

На карті можна відфільтрувати послуги за місцем їх надання, типами, описом категорією отримувачів та умовами надання. Зараз на порталі визначили 7542 послуги, серед яких:

Аби скористатися послугою за допомогою е-Карти потрібно:

Читайте також: Посвідчення ветерана в Дії: в Мінцифри пояснили де та як можна використати нову послугу

У відомстві зазначили, що у випадку неточної чи неточної інформації про послугу можна буде звернутися до структурного підрозділу обласної військової адміністрації з питань ветеранської політики. При цьому в Мінветеранів запевнили, що е-Карта оновлюватиметься кожного дня. Зараз до роботи з інструментом залучають обласні адміністрації, громади, місцеві громадські організації та бізнес.

«Звертаємо увагу, що на е-Карті можуть бути відображені адреси надання послуг на тимчасово окупованих територіях або в зонах ведення активних бойових дій, проте це зареєстровані адреси, а самі послуги переміщені в безпечні регіони», – зазначили в Мінветеранів.

Раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд та Міністерство у справах ветеранів реалізували експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни, а також їхнім родинам процес звернення за житловою пільгою