UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український власник OnlyFans заробив на сервісі $338 мільйонів

Мережа наростила кількість користувачів та збільшила прибуток.

Власник сервісу підписки на контент для дорослих OnlyFans — американець українського походження  Леонід Радвінський, заробив на своєму ресурсі 267 мільйонів фунтів (338 мільйонів доларів) у вигляді дивідендів, а доходи сервісу загалом перевищили 1 мільярд доларів, повідомляє The Telegraph.

У звіті, який демонструє показники за фінансовий рік, що завершився 30 листопада 2022 року, платформа OnlyFans показала зростання за всіма ключовими показниками. Йдеться про гроші, які фанати платять творцям контенту на OnlyFans за фотографії, відео, чати та багато іншого. Платформа OnlyFans забирає 20% із цієї суми, решту отримують творці.

Кількість творців контенту та фанатів OnlyFans також продовжує зростати. Якщо в 2021 контент створювали 2.2 мільйона користувачів, то у 2022 їх кількість збільшилася до 3.2 мільйонів — зростання відбулося на 47%. Кількість фанів збільшилася на 27%: зі 188 мільйонів до 238.8 мільйонів. У 2022 році користувачі витратили на сайті понад 5,5 мільярдів доларів.

OnlyFans був заснований у 2016 році підприємцем з Ессекса Тімом Стоклі разом зі своїм батьком-банкіром. Через два роки її придбав Радвінський, ветеран індустрії розваг для дорослих та інтернет-підприємець, який на той час був власником сайту веб-камер для дорослих MyFreeCams.

Радвінський, який є єдиним власником сервісу, живе у Флориді, майже ніколи не дає інтерв’ю, а на його особистому веб-сайті його описують як «досвідченого архітектора компанії, інвестора-янгола, філантропа та прихильника програмного забезпечення з відкритим кодом».

На особистих веб-сайтах пана Радвінського, який народився в Одесі в Україні, детально описано його інтереси, зокрема програмування і шахи, зазначається, що він –пілот-початківець вертольота, і лише побіжно згадується його найбільший успіх: OnlyFans. 

Нещодавно до Верховної Ради внесли законопроект про декриміналізацію статті 301 Кримінального кодексу України, якою передбачене позбавлення волі за ввезення творів, зображень порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання. Це стосується, зокрема, і сервісу OnlyFans, який, за даними народних депутатів, лише за перше півріччя 2023 року сплатив до бюджету України 34 млн грн (928 тисяч доларів) у вигляді так званого податку на Google.

Навесні 2022 року OnlyFans заявив про те, що «тимчасово призупиняє» підтримку російських облікових записів та виплати творцям з Росії.