UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великій Британії виявили статуетку давньоримської богині

Вчені вважають, що невелика фігурка зображує Венеру.

Археологи під час розкопок в центрі міста Глостері, які проводилися на місці будівництва нової будівлі Форуму, знайшли давньоримську фігурку. Як повідомляє ВВС, її вік оцінюється в 1800 років.

Це одна з багатьох знахідок, зроблених тут, які відносяться до римських часів. На думку дослідників, вона зображує Венеру - римську богиню кохання.

«Це найбільш захоплююча знахідка в моїй кар'єрі археолога. Фігурка показує зв'язок жителів Глостера і їхнього минулого», - заявив археолог Ентоні Бичі.

Дослідники вважають, що фігурці висотою 17 сантиметрів поклонялися як релігійному ідолу. «Ми знаємо, що подібні вироби були виготовлені в центральній Франції і в регіоні Мозель в Німеччині протягом першого і другого століть нашої ери. Схоже, що фігурка належить до того періоду і являє собою зображення Венери. Швидше за все, вона стояла в чиємусь домашньому святилище богині», - заявив археолог Ендрю Армстронг.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Археологи виявили в слов'янському поселенні давню срібну фігурку

Раніше археологи з Німецького археологічного інституту, які проводять розкопки в Пергамському амфітеатрі в Туреччині, знайшли «елітні ложі», які призначалися для знатних відвідувачів. При цьому, місця в таких ложах були іменними.