UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Telegram заблокували канали противників вакцинації

Вони закликали до насильства над лікарями

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров повідомив у своєму Telegram-каналі про блокування двох ресурсів противників вакцинації від коронавірусу — італійського та німецького.

Зокрема, адміністрації довелося закрити італійський канал stopdittatura, який підбурював передплатників заподіювати шкоду лікарям та іншим державним службовцям, пов'язаним з вакцинацією. Як зазначив Дуров, адміністратори каналу не вжили жодних дій навіть після того, як команда месенджера попередила їх про порушення.

Крім того, був закритий аналогічний німецький громадський канал menschenreise_diskussion, який, як і stopdittatura, мав понад 40 тисяч підписників і активно розпалював насильство над лікарями. Такі канали, на думку адміністрації месенджера, порушують правила Telegram, правила Apple і Google, а також місцеві закони.

Павло Дуров у своєму повідомленні заявив: "У Telegram люди можуть публічно висловлювати обґрунтовані побоювання з приводу вакцин. Великі канали Telegram — одне з небагатьох, що залишилися, місць в Інтернеті, де користувачі можуть висловитися проти різних заходів проти Covid, які, на їхню думку, обмежують їх права.

Однак Telegram не дозволяє поширювати заклики до насильства через загальнодоступні канали. Підбурювання до насильства заборонено умовами використання Telegram з 2015 року, тому ми вживаємо заходів кожен раз, коли перетинаємо цю рису".

"Боротися за свої права — це нормально. Недобре заподіювати шкоду іншим людям,"— резюмував він.

Читайте також: Засновник месенджера Telegram попереджає про шкоду «цифрового фастфуду»

Раніше повідомлялося, що кіберзлочинці почали використовувати Telegram, як майданчик для торгівлі даними. Зловмисники діляться даними на каналах, які часом налічують кілька сотень тисяч передплатників. Вони цінують Telegram за простоту використання та легкість модерації.