UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії заблокували доступ до агрегатора новин Google News

Влада країни-агресора вважає, що агрегатор надає доступ до недостовірної інформації.

Роскомнадзор обмежив доступ до агрегатора новин від Google. Як повідомляє "Новая газєта", доступність сервісу для абонентів російських провайдерів становить 0%.

«Доступ до інтернет-сервісу News.Google обмежений на території Росії за забезпечення доступу до матеріалів, що містять недостовірну інформацію про хід "спеціальної військової операції в Україні" (так у країні-агресорі називають війну, розв'язану в нашій країні – ред.)», - заявили у Роскомнадзорі.

Читайте також: Росія вже програла: як Україні не можна закінчувати війну

Видання зазначає, що 3 березня Роскомнадзор зажадав від ТОВ "Гугл", яка не відповідає за операційну діяльність Google, "припинити поширювати на території Росії неправдиві відомості політичного характеру про спеціальну операцію Збройних сил Російської Федерації в Україні".

На думку російської влади, Google "створює протестні настрої" у аудиторії. Претензії стосувалися рекламних роликів на YouTube, які назвали в РКН елементом «інформаційної війни».

Нагадаємо, Держдума РФ ухвалила законопроект, який передбачає позбавлення волі на строк до 15 років за поширення «фейків» про дії збройних сил Росії. Таке рішення було ухвалено на тлі війни в Україні, розв'язаної президентом Владіміром Путіним, яку в Росії забороняють називати війною, вживаючи слово "спецоперація".

Ряд нейтральних та опозиційних ЗМІ в Росії призупиняють свою роботу через цей закон, зокрема, "Дождь", "Эхо Москвы" та Znak.com.