UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Долині Смерті попередньо зафіксували найвищу температуру на Землі

Якщо дані підтвердяться, температура стане рекордною з 1913 року.

Температура повітря в Долині Смерті (парк, розташований в районі пустелі Мохаве в Каліфорнії) піднялася до рекордних значень. Як повідомляє Національна метеорологічна служба в Лас-Вегасі, 16 серпня о 15:41 за місцевим часом термометр показував 54,4 градуса Цельсія.

У заяві наголошується, що ці показники вважаються попередніми і поки не підтверджені офіційно. Але якщо підтвердження все-таки буде, температура стане рекордною з 1913 року. Тоді найвища температура на Землі теж була зареєстрована в Долині Смерті.

Як зазначає Naked science, раніше рекорд хотіли привласнити спеці в Лівії (тоді нібито було зафіксовано плюс 58°C) в 1922 році, проте розслідування, проведене Всесвітньою метеорологічною організацією сім років тому, його скасувало: тоді комітет прийшов до висновку, що помилкові дані, судячи з усього, були обумовлені людським фактором. Причому експерти ставили під сумнів і той факт, що в 1913 році в Долині Смерті було плюс 56,7°C, заявивши, що це неможливо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Раніше повідомлялося, що в кінці червня температура за Північним полярним колом досягла рекорду за всю історію спостережень. Стовпчики термометрів у арктичному місті Верхоянськ в Сибіру піднялися до 38 градусів Цельсія.