UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бельгії жінка померла після зараження двома штамами коронавірусу

Розтин показав, що жінка заразилася «альфа» та «бета» штамами.

Бельгійські медики розповіли про випадок смерті літньої жінки, яка заразилася відразу двома штамами коронавірусу. Аутопсія виявила у неї «альфа» і «бета» штами, повідомляє Naked science.

Відзначається, що 90-річна жінка поступила в лікарню ще в березні, у неї відразу діагностували COVID-19. Спочатку її стан не викликав побоювань, насичення крові киснем залишалося в нормальних межах. Але ситуація погіршувалася дуже швидко, вже через п'ять днів жінка померла. Проведений розтин показав, що пацієнтка заразилася відразу двома штамами вірусу.

За словами Енн Ванкірберген з клініки OLV, куди доставили пацієнтку, обидва штами циркулювали в Західній Європі в березні. Тому нічого дивного в тому, що жінка могла заразитися обома від різних носіїв, немає. Але деталі контактів пацієнтки залишаються нез'ясованими, неясно також, як «подвійне зараження» вплинуло на перебіг хвороби і смерть жінки.

Вчені поки тільки готуються представити перші результати в один з академічних журналів і доповіли про них на конференції ECCMID 2021. На їхню думку, в літературі досі є вкрай мало даних про подібні «подвійні» зараження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Велике дослідження показало рівень впливу нових мутацій коронавірусу на дітей

У світі поширюється новий, більш заразний штам коронавірусу «Дельта». За словами голови Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедроса Гейбреєсуса, цю мутацію виявлено вже в 98 країнах.

Із початком масової вакцинації від COVID-19 багато країн почали послаблювати карантин і відкривати кордони для туристів. Але через новий штам були змушені повернути обмеженняЩо вже відомо про новий штам коронавірусу, читайте у матеріалі ZN.UA.