UA / RU
Підтримати ZN.ua

Twitter втрачатиме користувачів та доходи – прогноз

Наймасовішою буде втрата американських користувачів.

Найближчі два роки стануть серйозним випробуванням для Twitter Inc. Компанія, що управляє популярною соціальною мережею, зіткнеться з відпливом користувачів та, відповідно, падінням доходів.

А головною причиною проблем Твіттера стануть дії його нового господаря Ілона Маска, повідомляє “Голос Америки” із посиланням на прогноз, який опублікувала медіакомпанія Insider Intelligence.

Експерти медіакомпанії та користувалися соцмережами висловлюють занепокоєння здатністю «Твіттера» боротися з дезінформацією після того, як Маск звільнив приблизно половину співробітників, у тому числі й тих, хто займався модеруванням контенту.

Читайте також: В ЄС попередили Ілона Маска про заборону путінської пропаганди у Twitter

За даними Insider Intelligence, найбільший відтік користувачів відбудеться у США: у 2024 році кількість американських користувачів скоротиться до 50,5 млн. – це найнижчий рівень з 2014 року.

Жасмін Енберг, головна аналітик Insider Intelligence заявила, що "користувачі почнуть залишати цю платформу наступного року, оскільки їх дратуватимуть технічні проблеми та поширення негативного контенту".

Twitter Inc отримує приблизно 90% прибутків від продажу реклами. У листопаді Маск заявив, що «значне зниження доходів» пов'язане з тим, що правозахисні організації чинять тиск на рекламодавців, переконуючи їх відмовитись розміщувати рекламу в «Твіттері».

Як повідомлялося раніше, більшість відомих світових брендів скоротили витрати на рекламу в Twitter до мінімуму або відмовилися від послуг соцмережі взагалі. Це сталося після того, як Маск масово звільнив із компанії працівників рекламного відділу. Після цього між клієнтами Twitter та офісом компанії суттєво погіршилася комунікація.