UA / RU
Підтримати ZN.ua

Twitter блокуватиме акаунти, які стежать за пересуваннями людей у режимі реального часу

Ілон Маск подав до суду користувача, який відстежував пересування його літака.

Новий власник Twitter Ілон Маск заявив про те, що соціальна мережа блокуватиме акаунти, які стежать за пересуваннями людей у режимі реального часу. Вони будуть забанені за порушення фізичної безпеки.

За словами Маска, це включає публікацію посилань на сайти, які відстежують локацію в реальному часі.

Читайте також: Twitter втрачатиме користувачів та доходи – прогноз

«Будь-який обліковий запис, який передає інформацію про місцезнаходження в режимі реального часу, буде заблокований, оскільки це є порушенням фізичної безпеки. Це включає розміщення посилань на сайти з інформацією про місцезнаходження в режимі реального часу. Публікація місць, які хтось відвідав із невеликою затримкою, не є проблемою безпеки, тож це ок», - написав бізнесмен.

Він також додав, що подав до суду на Джека Суїні, власника облікового запису @ElonJet у Twitter, який публікував дані про переміщення особистого літака Маска. Загалом, Суїні створив 15 облікових записів, які відстежують літаки Білла Гейтса, Джеффа Безоса та інших відомих людей, використовуючи відкриті дані.

Заяві Маска про блокування облікових записів передував інцидент, коли невідомий переслідував машину із сином бізнесмена, думаючи, що в ній знаходиться він, а потім заблокував її і заліз на капот.

Як повідомлялося раніше, більшість відомих світових брендів скоротили витрати на рекламу в Twitter до мінімуму або відмовилися від послуг соцмережі взагалі. Це сталося після того, як Маск масово звільнив із компанії працівників рекламного відділу. Після цього між клієнтами Twitter та офісом компанії суттєво погіршилася комунікація.