UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туристичні польоти в космос компанії Virgin Galactic відкладаються через технічну проблему

У компанії вирішили перестрахуватись

Американська компанія Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона перенесла старт туристичних польотів у космос на третій квартал 2022 року, пише CNBC.

Компанія взяла паузу, щоб провести модернізацію кораблів та літаків-носіїв. Таке рішення ухвалили, оскільки під час випробувань транспорту фахівці виявили недоліки у міцності деяких матеріалів.

Усунення проблеми може зайняти 8-10 місяців. Ракетоплан Unity 23 планують випробувати не раніше літа 2022 року.

Читайте також: Privateer Space створить карту космічного сміття: чим воно небезпечне

Свій перший політ з пасажирами космічний корабель Unity-22 компанії Virgin Galactic здійснив 11 липня 2021 року. На його борту був Річард Бренсон. Політ пройшов не гладко: на останніх етапах набору висоти на приладовій панелі корабля загорівся сигнал, який попереджав, що під час спуску корабель вийде з простору, відведеного йому програмою польоту і доведеться здійснювати аварійну посадку. Однак пілоти швидко скорегували курс, і Unity успішно завершив політ. За межами запланованої траєкторії зниження судно перебувало 101 секунду.

Минулого тижня американська компанія Blue Origin мільярдера Джефа Безоса успішно провела другий туристичний запуск космічного корабля New Shepard. Серед пасажирів був 90-річний актор Вільям Шетнер, відомий за роллю капітана Кірка в серіалі Star Trek - він став найстарішим землянином, який побував у космосі.