UA / RU
Підтримати ZN.ua

Toyota випустить седан, що працює на водні

Новий седан на водні обладнають силовою установкою на паливних осередках, яка буде виробляти енергію для батарей, що живлять електромотор.

На осінньому моторшоу у Токіо компанія Toyota представить серійну версію водневого седана, провісник якого дебютував у вигляді концепт-кара FCV-R два роки тому.

Модель, як очікується, надійде у продаж у наступному році. Поки про неї відомо лише те, що вона буде коштувати приблизно стільки ж, скільки просять у США за "середньорозмірні" BMW і електричний седан Tesla Model S. Таким чином, початкова ціна нової Toyota може скласти близько 60 тисяч доларів.

У серпні минулого року стало відомо, що японці приступили до випробувань водневого седана. Тести проходили у США у Долині смерті. Концептуальний седан FCV-R оснащений силовою установкою на паливних осередках, що у процесі хімічної реакції між воднем і киснем виробляє енергію для батарей, які живлять електромотор.

У травні управління транспортних засобів американського штату Невада схвалило видачу компанії Google першої у своєму роді ліцензії на випробування керованих автопілотом автомобілів на дорогах загального користування. !zn

Читайте також:

Volkswagen запустить в серію надекономний гібрид XL1 - менше літра на 100 км шляху

На автосалоні у Детройті обрали автомобіль 2013 року

Toyota відкликає майже 3 млн автомобілів по всьому світу через проблеми з кермом