UA / RU
Підтримати ZN.ua

Створено "розумний годинник", що відлічує час до смерті його власника

Для того, щоб гаджет проаналізував, скільки його власнику залишилося до кінця життя, заповнюється спеціальна анкета, що містить інформацію про спосіб життя користувача. На підставі цих даних пристрій робить аналіз і показує відведений час.

Випущено незвичайний цифровий годинник Tikker, що веде зворотний відлік часу до смерті власника. Гаджет допоможе більше цінувати свій час і життя в цілому.

Щоб встановити таймер на годиннику, необхідно заповнити спеціальну анкету з питаннями про вік, стиль життя і здоров'я, яка допоможе пристрою визначити кількість років, днів і годин. На дисплеї годинника три рядки з цифрами - у першому можна побачити, скільки залишилося до смерті років, місяців і днів, у другому - решту годин, хвилин і секунд. На третьому просто відображається поточний час.

Точність визначення дати смерті досить умовна і навряд чи користувач перейде у кращий світ саме тоді, коли пророкує тест (не кажучи вже про ймовірність загибелі від нещасного випадку). Годинник - це радше символ, ніж реальний прилад.

В даний час незвичайний проект збирає інвестиції на Kickstarter. Спочатку для запуску пристрою у виробництво розробникам потрібно 25 тисяч доларів, однак всього за кілька днів вони встигли зібрати значно більше. Новий пристрій з'явиться у продажу вже у квітні наступного року. Ціна за попереднім замовленням складе 39 доларів плюс оплата доставки. !zn

Читайте також:

Samsung презентувала "розумний годинник" Galaxy Gear, випередивши Microsoft, Apple і Google

Microsoft теж хоче випустити годинник-комп'ютер - і, як з'ясувалося, не вперше

Apple в цьому році випустить "розумний годинник" iWatch