UA / RU
Підтримати ZN.ua

Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора

SpaceX скоро почне активну роботу в Україні.

Компанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала ліцензію оператора. Про це у четвер, 9 червня, повідомив  міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1», - написав він у Telegram.

Федоров додав, що представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні.

За даними Держреєстру фізичних та юридичних осіб-підприємців, ТОВ «Старлінк Юкрейн» зареєстровано 27 квітня 2022 року у Києві. Його керівником є Олена Каньдя. Засновником української компанії є "Старлінк Холдінгс Незерландс Б.В" (США), кінцевим бенефіціарним власником вказано Ілона Маска.

Статутний капітал ТОВ «Старлінк Юкрейн» складає 50 грн.

Читайте також: Супутниковий інтернет Starlink доступний у 32 країнах світу: карта

Нагадаємо, перша партія станцій супутникового інтернету Starlink від Ілона Маска надійшла до України у відповідь на прохання віце-прем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ілон Маск вперше активував інтернет Starlink над територією нашої країни.

Система Starlink від Маска допомагає українській армії відслідковувати та знищувати окупантів. Супутниковий зв'язок активно використовується в армії для комунікації у важкодоступних місцях – Starlink значно покращив цей процес.

Станом на початок травня в Україні щоденно супутниковим інтернетом компанії Starlink користувалося близько 150 тисяч людей.