UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закривають улюблений військовий об'єкт усіх конспірологів

Програма дослідження полярного сяйва високочастотним впливом стартувала у 1993 році і коштує США 5 млн доларів щорічно. Конспірологи приписують HAARP "модифікування погоди, виведення з ладу супутників і контролювання свідомості".

У середині червня уряд США закриє науково-дослідний проект HAARP, що став причиною численних теорій змови, пише The Independent.

Програма дослідження полярного сяйва високочастотним впливом стартувала у 1993 році і коштує США 5 млн доларів щорічно. У 2008 році для неї було закуплено обладнання вартістю 280 млн доларів. Цього літа завершують останні дослідження, які ведуть в інтересах Управління перспективних досліджень і розробок міністерства оборони США (DARPA), повідомляє видання.

Конспірологи приписують HAARP такі функції, як "зміна погоди, виведення з ладу супутників і контролювання свідомості", а також вбачають у цій програмі причину різноманітних природних і техногенних катастроф, у тому числі катастрофи шаттла "Колумбія". Такого роду теорії свого часу ставали приводом для слухань у Європарламенті і законодавчих зборах штату Аляска. Представники науково-дослідного комплексу їх спростовують, йдеться в статті. !zn

Читайте також

Половина росіян вважають Майдан проектом західних спецслужб

Сланцева конспірологія