UA / RU
Підтримати ZN.ua

США намагаються за допомогою графічної оболонки зробити кібервійни не складнішими, ніж гра Angry Birds

Військові дії в інтернеті будуть схожі на комп'ютерну гру або сцену з науково-фантастичних фільмів, де всі вказівки військові віддають, торкаючись дисплея.

Агентство перспективних досліджень міністерства оборони США (DARPA) готує комп'ютерну програму, яка дозволить керувати діями в кіберсередовищі за допомогою наочного візуального інтерфейсу, повідомляє видання Wired.

За даними видання, зараз почалася перша фаза розробки під кодовою назвою Plan X, мета якої - спростити бойові дії у кіберсередовищі. Такий підхід дозволить швидко оцінювати обстановку і приймати рішення про необхідні дії, не вимагаючи досконалого знання мережевих технологій.

Військові дії в інтернеті будуть схожі на комп'ютерну гру або сцену з науково-фантастичних фільмів, де всі вказівки військові віддають, торкаючись дисплея, пише видання.

За даними Wired, DARPA витратила вже більше 5 мільйонів доларів на підготовчій стадії "Плану X". Зокрема, Akamai Technologies отримала 2 мільйони доларів на розробку нових підходів до подання мережевої топології. Всього перша стадія програми розрахована на чотири роки роботи і потребує 110 мільйонів доларів. !zn

Читайте також:

Вчені створили робота-бігуна, швидшого за найшвидшу людину планети (ВІДЕО)

США почали "перегони кіберозброєння", закуповуючи бойові віруси. Росія занепокоїлася

Військові інженери запропонували гасити вогонь звуком та електрикою (відео)