UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сотні китів викинулися на берег Тасманії того ж дня, що й два роки тому

На берег викинулося 230 гринд.

У Тасманії на узбережжі Маккуорі зафіксовано масове викидання китів на берег. Загалом на мілководді виявили 230 гринд, яких також називають чорними дельфінами. За дивним збігом обставин, це сталося через два роки після аналогічної події, що трапилася тут, повідомляє ABC News.

У заяві Департаменту природних ресурсів та навколишнього середовища Тасманії говориться, що кити були виявлені на березі Оушен-Біч, неподалік входу в гавань, відому як Пекельні ворота. В управлінні наголосили, що близько половини китів залишаються живими.

Читайте також: Косатки виявилися здатними полювати на синіх китів

Фахівці Департаменту, а також Програми охорони морського середовища Тасманії вирушили на порятунок китів. Два роки тому у цій же бухті відбулося рекордне викидання китів на берег. Тоді на берег викинулося 470 тварин, вижили лише 100 із них.

Чому це сталося знову на тому ж місці, вчені не знають. Одна з найпоширеніших теорій полягає в тому, що кити та дельфіни викидаються на берег через збій у орієнтуванні.

Нагадаємо, українські вчені поповнили міжнародний реєстр горбатих китів в одному з районів Південного океану та збільшили кількість ідентифікованих китів майже у 15 разів.