UA / RU
Підтримати ZN.ua

Sony створила робота з шістьма колесами для роботи на будівництві

Робот здатен перевозити до 20 кг.    

Японська компанія Sony створила робота із шістьма колесами, тестова робота якого полягатиме у допомозі на будівництві будівлі в Токіо до літа 2022 року, повідомляється на сайті виробника.

Комплекс із чотирьох основних та двох всеспрямованих спереду та ззаду висувних коліс дозволяє роботу розгортатися на місці та підніматися на уступи, майже не змінюючи свій кут нахилу.

Висувати і втягувати колеса роботу допомагає спеціальна підвіска. Наявність підвіски дозволяє роботу налаштовувати висоту перед підйомом, спочатку збільшуючи її на всіх чотирьох колесах, а потім зменшуючи на передніх, щоб зменшити нахил корпусу.

Читайте також: Страшенно реалістичний: у Британії представили робота Ameca — відео

Додаткові два колеса, розташовані по центру спереду та ззаду, можуть висуватися не тільки по вертикалі, але й нахилятися вперед. Завдяки цьому робот може під'їхати до підвищення і спочатку переставити на нього центральне колесо, а потім підтягувати бічні. Також завдяки всеспрямованості центральних коліс робот може розвертатися на місці, спираючись на одне з них.

Робот може самостійно уникати зіткнень з перешкодами, у тому числі рухливими, завдяки наявності на кожній стороні камер глибини (дані камери вимірюють відстань до найближчих об'єктів).